Gram altin 3Aralik(analiz)

DOLAR SURADAN DONER ALTIN BURADAN GELIR. O FIBO BU DIRENC DIYEN GENC ARKADASLARIM ICIN BIR UYARIDIR. TRENDIN NE ZAMAN BITECEGINI BILMENIN BIRYOLU YOK!!!

(ALINTI)

5 Nisan 1994’te ne olmuştu?
5 Nisan 1994’te hükümet, “enflasyonu hızla düşürmek, TL’de istikrar sağlamak” amacıyla 5 Nisan Kararları’nı açıkladı

1994 yılında Tansu Çiller başkanlığındaki DYP-SHP hükümeti, faiz oranlarını düşürmek amacıyla piyasaya yüksek miktarda para sürdü. Ancak yüksek likidite, faizi düşürmek yerine, dövize hücuma neden oldu.

Hükümet, döviz satarak talebi düşüreceğini, paranın borsaya yönleneceğini söylüyordu. Ancak 52 milyon dolarlık hacmi olan borsa para çekmekte yetersiz kaldı. Bankalar yüksek devalüasyon olacağını beklentisiyle hareket edince piyasaya sürülen döviz, fiyatı düşürmedi aksine arttırdı. Dolar, birkaç ay içinde 8 bin liradan 42 bin liraya fırladı, 38 bin lirada tutundu. Döviz rezervleri 7 milyar dolar iken Nisan 1994’te 3 milyar dolara düştü.

Yüzde 400 faizli bono çıktı

5 Nisan 1994’te hükümet, “enflasyonu hızla düşürmek, TL’de istikrar sağlamak” amacıyla 5 Nisan Kararları’nı açıkladı.
Dengeleri düzeltmeden faiz oranlarını düşürme çabası, faizde çok daha yüksek artışla sonuçlandı. Dövize olan talebi kesmek ve kısa dönemli kamu borçlarını ödeyebilmek için hükümet mayıs ayında yüzde 400 faizli borçlanma kâğıtlarını piyasaya sürdü.

Kararların bedelini çalışanlar ödedi. Ücretler düşürüldü, enflasyon üç basamaklı oldu. memur maaşları donduruldu. Ekonomik krizi durduracağı söylenen paket tam uygulanamadı. Hükümet 8 ay sonra 24 Aralık 1995’te erken seçime gitmek zorunda kaldı.

SIMDI AYNISIMI OLUYOR/OLACAKMI BU KRIZ FARKLIMI BU DURUM KARSILASTIRILABILIRMI Ben ekonomist yada stratejist yada yorumcu degilim. Ben sadece traderim benim amacim trende reaksiyon gostermek. O sebeb bu sebep.. gecen yil aynisini defalarca petrol sifira giderken hatirlattim. Biz sadece risk yonetiriz. Risk kar oranini hesaplariz ve pozisyonlaniriz.
Trend Analysis

면책사항