בכל הנוגע לחיזוי תשואות המניות, ישנם יותר מ 12 מודלים המתמודדים על תואר "המנבא הגדול בעולם". אבל יש אחד שדיי עולה על כולם- והוא מהבהב תמרור אזהרה רציני.
מה המדד הזה?
הרעיון הוא פשוט: כאשר משקיעים מקצים יותר מדי מההון שלהם למניות, המניות מפגינות ביצועים נמוכים בהמשך. גם ההפך הוא הנכון: כאשר משקיעים מתרחקים ממניות ופונים להשקעות אחרות, המניות מפגינות ביצועים טובים יותר בהמשך. (אגב, לא מדובר עליך כמשקיע פרטי, אלא על הקצאת מניות ממוצעת של כלל המשקיעים). למעשה, מבט על הקצאת המניות הממוצעת של המשקיעים מסייע לנו מבחינה היסטורית - באופן מדויק להפליא להעריך אם התשואות לעשר השנים הבאות יהיו גבוהות או נמוכות. בכל פעם שמשקיעים הקצו יותר מ -40% למניות, הם חוו הפסדים בעשור שלאחר מכן. ככל שההקצאה גבוהה יותר, כך התשואות בהמשך נמוכות יותר.
איך תוכלו לדעת כמה המשקיעים מקצים למניות?
ההקצאה הממוצעת של המשקיעים למניות היא פשוט שווי השוק של כל המניות על פני השווי הכולל של כל הנכסים הפיננסיים (הכולל מניות, מזומנים וכל סוגי האג"ח). זה לא ממש קל כמו שזה נראה, אבל למרבה המזל אתה לא צריך להתאמץ: היוצר של האינדיקטור עושה את העבודה עבורך. (כאן). כל מה שאתה צריך לדעת הוא כיצד לחשב את המשוואה: שווי השוק של כל המניות הוא המספר הכולל של המניות כפול מחירם של מניות אלה. במילים פשוטות, זהו שווי השוק הכולל של כל מניות בעולם. בינתיים, המכנה - הערך הכולל של כל הנכסים הפיננסיים - לא כולל רק את שווי השוק של המניות, אלא גם את סכום ההתחייבויות הכולל של כל הלווים (כלומר מזומנים ואג"ח).
כיצד מנבא זה מנבא תשואות בשוק המניות?
כדי להבין את זה, עלינו לבחון את החישוב מקרוב: ההקצאה הממוצעת של המשקיעים למניות = שווי שוק המניות / (שווי שוק המניות + שווי כולל של התחייבויות כל הלווים). אם סך ההתחייבויות של כל הלווים גדל עם המשק - הנחה ריאלית בהתחשב בכך שעסקים מממנים חלק גדול מההתרחבות שלהם באמצעות הלוואות או אגרות חוב - אז גם שווי השוק של המניות חייב לצמוח. משקיעים, אחרי הכל, רוצים לשמור על יציבות ההקצאה שלהם למניות. ואם המכנה עולה, המונה צריך גם לעלות כדי שהיחס יישאר קבוע. כך שאם הקצאת המניות היעד קבועה, שווי השוק של המניות צריך לעלות. וישנן שתי דרכים אפשרויות: או שהחברות מנפיקות מניות חדשות, או שמחירן של כל המניות - כלומר שוק המניות - עולה.
וכאן זה נהיה מעניין:
המגזר התאגידי* לא יכול להנפיק מספיק מניות בכל שנה כדי לעמוד בקצב ההיצע ההולך וגדל של מזומנים ואגרות חוב, ולכן מחירי המניות צריכים לעלות בטווח הארוך אם המשקיעים רוצים לשמור על אותה ההקצאה למניות. זה מה שהגאונות במסגרת זו: היא לא רק מסבירה מדוע המניות עולות לטווח הארוך, אלא גם קושרת בין החלטות הקצאת תיקים לבין ביצועי שוק המניות. במילים אחרות, אם המשקיעים הקציבו באופן זמני את המניות ויזדקקו להתאמה נמוכה יותר, מחירי המניות יירדו. למעשה, אינדיקטור זה יכול להסביר דברים שמודלי הערכת שווי אחרים אינם יכולים - כמו, למשל, שוק השוורים של שנות השמונים. מה שקרה אז היה תמוה: המחירים זינקו בתקופה בה הריבית הייתה גבוהה והרווחים התכווצו. מודלים מסורתיים נימקו את הראלי בכך שהם הצביעו על "שגשוג לא הגיוני" של המשקיעים, אך הסיבות האמיתיות היו אחרות. ראשית, המחירים היו צריכים לעלות כדי להתאים לעלייה המשמעותית בערך ההתחייבויות הכולל באותה תקופה. שנית, המשקיעים היו באותה תקופה במניות בעלות משקל נמוך באופן מסיבי: המספרים מראים כי הקצאת המניות הממוצעת שלהם הייתה 20% בלבד. לכן כאשר המשקיעים מאזנים מחדש את הקצאת המניות שלהם לרמה מקובלת יותר, המחירים היו צריכים לעלות. והם עשו זאת. איך נראית התחזית היום, מהי תמונת המצב עפ"י אינדיקטור זה?
הקצאת המניות הממוצעת של המשקיעים עומדת כיום על קרוב ל -50% - הקריאה השנייה בגובהה בהיסטוריה. אז אלא אם המשקיעים מחזיקים לצמיתות הקצאה גבוהה יותר של מניות (דבר שאינו סביר), מחירי המניות יירדו בעשור הקרוב - בכ -4% לשנה במהלך העשור הבא, על פי מדד זה. לגבי האם זה צריך להדאיג אותך ... ובכן, כן: אינדיקטור זה אכן נראה כמנבא הטוב ביותר לתשואות מניות עתידיות. למעשה, הוא ניבא את התשואות העתידיות של S&P 500 לעשר שנים טובות יותר מכל מדדי הערכת שווי אחרים, במילים אחרות, כדאי להקפיד להוסיף את מספר "הקצאת מניות ממוצעת" לרשימת המעקב שלך ...
מה ההזדמנות כאן?
אתם יכולים להשתמש בזה כמדד תזמון מנוגד. אם הקצאת המניות הממוצעת נמוכה מ -40%, אתם יכולים לנשום לרווחה: זה לא קיצוני מדי ועדיף לכם לקנות ולהחזיק מניות. אבל אם זה מעל 40% - וזכרו, זה עומד על 50% כרגע - תוכלו להפחית את הקצאת המניות שלכם באותו סכום, ולהשאיר אותו שם עד שהקצאת המניות של המשקיעים תחזור מתחת לסף 40%.
_____________________________________ מגזר תאגידי: מגזר תאגידי מכסה מגזרים של תאגידים לא פיננסיים ופיננסיים: תחום התאגידים הלא פיננסיים כולל את כל המפעלים הפרטיים והציבוריים המייצרים סחורות ו / או מספקים שירותים לא פיננסיים לשווקים. זהו נושא להשוואה בינלאומית מכיוון שהכיסוי המגזרי עשוי להשפיע על המדדים. התאגידים הפיננסיים מורכבים מכל תאגידי התושבים או תאגידים העוסקים בעיקר בתיווך פיננסי - כלומר ניתוב כספים ממלווים ללווים - או בפעילות פיננסית שקשורה קשר הדוק לכך.
אין באמור כל המלצה לפעולה כלשהי, אלא למטרות לימודיות והרחבת הידע הכללי בלבד