CEMAS | Saatlik / Günlük | Price Action

업데이트됨
29 Şubat'ta %10'luk bir yükseliş yakalayan CEMAS , 29 Şubat'ta vermiş olduğu güçlülük göstergesiyle ve Aralık'ın son günlerinde sekmiş olduğu yer itibariyle alım için uygun görünen paritemizi gelin birlikte kısa ve açıklayıcı şekilde inceleyelim.

Öncelikle "25-29 Aralık" tarihleri aralığında paritemizin sekmiş olduğu yer "Perfect Buy" dediğimiz "0.705-0.79 FIB." aralığı ve bu bölgeden güçlü bir alıcı yığınıyla ayrılmış. Ayrıca bu alanda günlükte oluşan bir "Alıcı Bloğu" da görebiliriz. (Mor Kutu)
Paritemiz bu bölgeden çıktıktan sonra oluşan fiyat boşluklarını kapata kapata ilerlemiş, yükselişe uygun bir konum hazırlayıp güven vermiş.

Şimdiki zamana dönmek gerekirse:

ALIM

Eğer risk iştahınıza uyuyorsa parite şu an bulunduğu konumdan alınabilir.
Eğer ki bölge ver alım emirlerini dizelim diyorsanız, buyrun:

Paritemiz 29 Şubat'ta yaptığı yükselişle 4.90₺ - 5.00₺ bloğunu geçmiş ve geçtiği bu bloğu bir destek haline getirebilir. Bu nedenle en yakın ve en olumlu görünen alım konumumuz burası. (Mavi Kutu)

Diğer bir alım konumumuz ise 4.68₺ noktası olabilir. Alıcı bloğu o kısma yerleşmiş durumda ve küçük çaplı bir "Perfect Buy" konumu da olabilir. (Yeşil Kutu)

Ayrıca grafikte belirtmemiş olsam da ince bir çizgi çekelim (gerçek anlamda) 4.83₺ bölgesi alım için iyi bir konum olabilir.

Paritenin fiyatı, aşağıda bulunan alım konumlarından birine düştüğünde alım yapılması için kesinlikle düşük zaman diliminde market kırılımı beklenmeli:
  • 4.34₺ seviyesinde bulunan "Kırmızı Çizgi ve X" ile belirttiğim likidite bölgesi
  • Fiyatın "25-29 Aralık" tarihleri aralığında bulunduğu, "3.85₺ - 4.05₺" fiyat aralığındaki "Mor Kutu"


SATIM

Satış riskiniz kendinize ait olmakla birlikte, satıma ilk uygun konum 5.38₺ noktası ve çevresi olur. Orada biriken likidite havuzu fiyatı aşağıya çekmeye yetebilir. En azından bir düzeltme getirebilir. (Turuncu Çizgi)

5.38₺ seviyelerinden bir miktar satıp riskimizi azalttık, fakat parite gitmeye devam ediyor ise diğer bakacağımız yegane nokta 6.10₺ seviyeleri olur. Burada bulunan dolar direnci ve haftalık grafikte oluşan fiyat açıklığı, paritenin fiyatını aşağıya çekebilir.

6.10₺ seviyelerini de aşması durumunda grafiğin üst kısımlarında işaretlenmiş olan alanlardan satış gelebilir.

RİSK

Parite riskli bir parite, uzun dönem grafiğine baktığımızda paritenin düşüşe uygun olduğunu görebiliriz (MARKET YAPISI BOZUK DURUYOR), bu nedenle riskimizi de düzgün yönetmeliyiz. Bunun için:
Parite 4.30₺ seviyesine gelir ve oradaki likiditeyi almak isterse, likiditeyi aldığında paritenin yapacağı hareketleri çok dikkatli şekilde incelemek gerekir. Eğer 4.30₺ seviyesindeki likiditeyi yeterli bulmaz ve düşerse fiyatı tutabilecek diğer seviye mor kutuyla işaretlenmiş ve önceden çalışmış olan alandır.

Dediğim gibi, paritenin market yapısının düşüş yönlü olma ihtimali bulunuyor fakat yükseliş ihtimalini daha büyük görüyorum.

Önemli bir gelişme gördüğümde, mutlaka güncelleme geçeceğim.

Siz siz olun, market kırılımlarını bekleyin.
Yatırım tavsiyesi içermez, kendime aldığım bir nottur.
노트
4.30₺ seviyelerinden bir dönüş gözlemlemezsek 3.85-4.05₺ seviyelerine odaklanmamız gerekir. O konumlardan daha da aşağıya düşersek 2.90₺ seviyelerini bile konuşabiliriz. Genel olarak 3.15₺ seviyelerinde büyük bir alıcı topluluğu bulabiliriz.
BISTbist100bistanaliziborsaborsaanalizborsaistanbulCEMAScemashisseChart PatternsHarmonic PatternshisseTrend Analysis

면책사항