BİTCOİN DÜŞÜŞ AÇILARI EĞRİLER VE KESİŞİMLER

업데이트됨
Bitcoinde geçmiş veriler incelenerek grafik çiziminde yapılan analizle bir sonraki fiyat ihtimalleri konusunda dayanak oluşturulmaya çalışılmıştır. Bunlar geçmişe dayalı fikir yürütmeden ibaret olup yatırım önerisi olarak değerlendirilemez.
Yapılan çalışmada indicator yardımı alınmıştır
Çizimlerde çoğunlukla fiyat yakınlaştırılmış ve kesinlikle mıknatıs kullanılmıştır.
1- Bitcoin ilk Başlama noktasından(kapanışlar dikkate alınmıştır) her boğa sonrası oluşan dip açıları, ince kırmızı trend çizgiler. Açılar bir önceki grafikte haftalık olarak yapılmış ve yaklaşık oranlar verilmişken aylıkta ise tamamen % 76 düşen oranla ilerleyen bir düşüş açısı mevcuttur. Oranları sizler de her fiyat üzerinde 76 oranla hesaplayabilirsiniz şöyle ki;
48 %76= 36,48 %76 =27,7248 %76 =21,070 (ne yazık ki grafiği paylaştığımda açılar tamamen değişiyor. Düşüş oranında değişme yok. macdideki açı çizgileri de kaymış ne yazık ki, bir kaç kez denedim ama çözemedim bu sorunu üzgünüm)
2- Yeşil ve mor kalın çizgili eğriler ; ilk iki boğada, tepe-dip- iki boğa sonrası tepe olarak üç nokta mıknatısla tutturularak kendiliğinden oluşan eğrilerdir (mum grafiği dikkate alınmıştır)ve bu iki eğri klonlanarak diğer boğa tepelerine sadece tutturulmuştur. Bu eğrilerin kesişim yerleri dip tarihi olmuş klonlanan yeşil eğri bu döngüdeki zirve direnci olmuştur. Dip fiyat indicatorün üst bandına yaklaşmış veya değmiş daha sonra akümüle olup son bir düşüşle indicatorün orta hattından destek alıp boğaya girmiştir (kırmızı daireler). Klonladığım yeşil ve mor çizgileri son zirveye tutturduğumda ise oluşan kesişim bizi açılarla oluşturduğumuz son kırmızı çizgi ile ne yazık ki buluşturmaktadır(ne yazık ki diyorum çünkü bana imkansız gibi geliyor, ayrıca bu fiyata baktığımda burada bir gap olduğunu hatırlıyorum ve doldurmaya gidebilir mi acaba diye düşünüyorum). Diğer döngülerde tepe sonrası 13-14 barlık mumların oluşturduğu dikey çizgi ile kesişim de beni düşündürmüyor değil. Aynı zamanda kasım 2013 düşüşü 14 çubuk %86 düşüş 34 derecelik açıyla aralık 2017 düşüşü 13 çubuk 33 derecelik açı %84 düşle oluşurken bu oranlarla;(tepeden dibe mavi trend çizgileri) 13 çubuk 34 derecelik açı ve %84 düşüşle yeni bir düşen trend çizdiğimizde bu trendin çizdiğimiz yeni tarihle kesişmesi de şaşırtıcı(burada tek soru acaba bu döngünün zirvesi bu muydu? -sorunun cevabı 4.maddede değindiğim chop indicatorunde olabilir mi?-Eğer değilse grafik tekrar bu mantıkla güncellenecektir.)
3- Rsı ile ilgili çizimi daha önce vermiştim bir de logaritmic macdiye baktığımda orda da benzer açılarla bir düşüş trendi olduğunu görüyoruz macdideki kırmızı çizgilerin kesişimi rsı trend çiminin kesişimi ile aynı tarihi veriyorken, Macdi deki yeşil düşen trend çizgisi ile kesişen noktanın kırmızı dikey çizgi ile kesişmesi ayrıca dikkat çekici.
4- Gelelim chop indikatorune bu dalgaların şiddetine göre hareket eden bir araç aşırı akümülasyon döneminde artık pik yapıp tepeye çıkıyor ve ardından fiyatta sert hareketler geliyor(yükselen veya düşen trend fark etmeksizin) benim anladığım orta alan artık akümüle olduğunu tepe alan akümülenin sonuna gelindiğini ve dip alan da artık trendin son bulduğunu gösteriyor. Bu araçta gösterdiğim yeşil oklar trend sonu olduğunu ve trend zirvesinin yapıldığını bildiriyor. Kırmızı okla gösterdiğim yerler dip oluşum seyrini incelemeniz içindir. Gri okla gösterdiğim alana giren çizgi ise akümülasyonun sonuna yaklaştığımızı ve her an bir yere doğru sert bir trendin başlayabileceğinin habercisidir.
5- Sadece rsı kesişim noktalarının eğrilerle açıların kesişim noktasına gelmemesi biraz endişelendiriyor açıkçası ama elimden geldiğince tüm tutarsızlıkları minimum düzeye indirmek için diğer araçlarla da çalışmaya devam edeceğim. Bitcoinde her döngünün, sonuca varacak olan devasa bütünüyle uyumlu bir şekilde ilerlediğini düşünüyorum. Açıların önemli olduğunu biliyor bu ahengi merak ediyor ve yakalamak istiyorum. Tüm çalışmalarım bu merak üzere tarihsel notlar olması amacıyla çizilecektir, lütfen risklerinizi kendi kararlarınızla yönetiniz.
6- Grafiğimle ilgili yorumlarınızı esirgemez, fikir vermek için yanlışlarımı eleştirir ve göremediğim ayrıntıları bana yazarsanız sevinirim.
노트
yanlış bir anlatım için uyarı: mavi açı çizgileri düşüş açı oranı için bilgi amaçlı çizilmiştir düşüş trendi açı oranı demem gerekirdi (gerçi tepeden dibe diye belirtmiş olmam zaten bir trend çizgisi olmadığını anlatmaktadır ama tekrar belirtmek istedim) trend çizgi açısı için diğer grafiklerime bakınız
노트
스냅샷

Bu grafik yukarıdaki grafiğin güncellenmiş halidir. Yukarıdaki grafikte iki farklı eğri klonlanmışken burada sadece bir eğri klonlanarak oluşturulmuştur.(ikinci eğri gereksiz bir çizim olmuş )
Kırmızı çizgiler her biri kapanışlar dikkate alınarak uçtan uca mıknatısla tutturulmuş ve aralarındaki oran 75,75 olmak üzere oluşan açılardır.
Eğrilerden siyah eğri tepe dip ve bir sonraki zirve uçları tutturularak oluşturulmuş ana eğridir.
Mor eğri aynı şekilde zirve dip ve iki boğa sonrası zirve uçları mıknatısla tutturulmuş olup klonlanarak mavi yeşil ve turuncu eğriler oluşturulmuştur tüm eğriler aslında siyah eğrinin kopyasıdır lütfen siyah eğrinin diğer eğrilerle benzer eğimde olduğunu kontrol ediniz.(grafikte çizgileri çeviremedim ama kendi yöntemimle manuel olarak siyah eğrinin mor eğri ile birebir kopyası olduğunu teyit ettim ne kadar doğru bir yaklaşım tartışılır) Klonlanan eğriler grafik yakınlaştırılarak sadece uçların zirveye tutturulmasıyla oluşturulmuştur.
Bu eğrilerin ve açıların uyumuna rağmen fiyatın bu derece düşmesi çok sıra dışı görünmekte ve
Yükseliş oranları grafiğimde bir sonraki yükseliş için gereken maksimum düşüşün zirvenin yarılanma tarihinde olması halinde bile 17 bin altı gelmesi ana çelişki olmaktadır. Kim bilir belki de açıya değecek olan maksimum yer bu nokta olacaktır ama bu kez yarılanma tarihine çok yakın olacağız ve zirve için yükseliş oranı 470 ve üstü olacak belki de zirveler arası açıları esas alarak yükseliş oranını dikkate almayacağız.Giderek daha yatay bir seyir alan fiyatın bu şekilde ilerlemesi daha uyumlu olabilir.Dik zirvelerden yatay zirvelere doğru bir döngü..
Tüm oranların ve uyumun tesadüf olduğunu düşünüp her şeyi bir kenara bıraktığımızda takip edeceğimiz tek noktanın trend açıları olduğu kanaatindeyim hiç değilse bunu destekleyen aylık göstergelerin(kdj+vortex+rsı +macd vb.) takip edilerek daha sağlıklı bir sonuca varılacağını düşünüyorum.
Bunlarla ilgili çalışmalarımı sürdüreceğim, grafiklerim ve buna dayalı yorumlarım geçmiş verilere dayalı olup yatırım önerisi olarak düşünülmemelidir.
노트
gösterge orta çizgi altında ilk aylık kapanış
스냅샷
노트
grafikte son eğri grubunu yanlış tepe fitilinden tutturduğumu şimdi fark ettim ekim fitilinden değil kasım fitilinden tutturmalıydım, kesişimde bir farklılık olacak mı görmek için tekrar güncellenmeli.
액티브 트레이드
açı modeli ile uyumlu eğri modeli
스냅샷
Beyond Technical AnalysisTechnical IndicatorsTrend Analysis

면책사항